Ha egy jó pálinkát szeretnénk sokáig élvezni, fontos, hogy a megfelelő körülmények közt tároljuk.

A pálinkát fénytől elzárt, vagy alacsony fényerősségű helyen ajánlott tárolni. Ennek az a magyarázata, hogy különösen a csonthéjas gyümölcsökből készült párlatok esetében, a fény hatására végbemehet egy olyan kémiai folyamat, amelynek révén a pálinkában feldúsulhat az eredetileg alacsony koncentrációjú, de az egészségre káros etil-karbamát nevű vegyület. Ennek a problémának a lehetősége a sötét színű palackba zárt pálinkáknál kevésbé áll fenn, mint azoknál, amelyeket átlátszó palackba töltöttek.
Az palackok zárására a szilikon dugó alkalmasabb, mint a parafa, mert amennyiben a parafa érintkezik a folyadékkal, a kioldódó anyagok megszínezhetik a párlatot, ill. idővel felpuhulva, elveszti záróképességét is.