ÉRTEKEZÉS AZ IGAZI MAGYAR PÁLINKÁRÓL (Avagy a pálinkáról kicsit másképpen)
AZ IGAZI MAGYAR PÁLINKA FILOZOFIKUS FOGALMA
A pálinka az ízek és aromák szimfóniája.
A pálinka egy csepp titok.
A pálinka maga a csoda.
A pálinka szakrális varázsszer.
A pálinka a gyümölcs élő lelke.
A pálinka az örök életű gyümölcs.
A PÁLINKA TEREMTÉSE
Teremtése szellemi folyamat, világra jötte varázslat és művészet.
Élő és intelligens anyagból születő termék egy nagyon komoly és komplex folyamat eredményeként.
Teremtőjétől feltétlen hitet, alázatott és tiszteletet kíván, mert a természet és az anyaföld gyermeke.
A PÁLINKA SZÜLETÉSE
A kiváló pálinka szakrális ital, nem készül, hanem teremtődik és megszületik. Majd felnő és megöregszik, ugyanúgy, mint a természetben minden élőlény!
A pálinka világra jötte egy olyan ősi, misztikus folyamat és szertartás eredménye, amiben a romlandó gyümölcs romolhatatlanná és örök életűvé válik! Ebben a folyamatban a közreműködő ember a pálinka varázslója, eszközei pedig mágikusak.
A pálinkakészítés a gyümölcsben lévő titkok magasabb dimenzióba való felemelése, ezzel a romlatlanság megőrzése, a gyümölcs örök életének megadása.
A PÁLINKA, MINT SZELLEMI TERMÉK
A kiváló pálinka – hasonlóan a kiváló borhoz – szellemi termék, először mindig a fejben születik meg. Aztán a gondolatot tett követi. Az igazi művész a teremtményéhez a lelkét is adja.
Minden igazi jó pálinkában ezért visszatükröződik a készítője (teremtője), mert ahogy a biblia szerint a Teremtő is saját képmására teremtett bennünket, így a mi teremtményeink is hasonlítanak ránk egy kicsit.
Nézd meg az embert és fogyaszd a pálinkáját!
A PÁLINKA, MINT HUNGARIKUM
A pálinka a magyar emberek nemzeti itala és büszkesége! Tiszta forrásból származik, maga a gyümölcs örök életű lelke!
„Magyar földön – Magyar Ésszel – Magyar kézzel” teremtődik.
Ezért illik minden ízében magyarul megvalósítani.
Autentikus magyar népzenét sem játszunk skót dudán, mert akkor vagy nem magyar, vagy nem autentikus, vagy csak egyszerűen nem igaz!
A PÁLINKA, MINT INTELLIGENS ANYAG
A gyümölcs, mint élő intelligens anyag a segítségünkkel gondoskodott arról, hogy erjesztés, majd a pálinka készítés folyamán egy magasabb finomabb szinte örök életű dimenzióba kerüljön. Az ezen utat bejárt gyümölcsnek a levét mérsékelten fogyasztva mi is egy vidámabb Dimenzióba kerülünk. Ha azonban nem tartjuk a mértékletességet, a vidámságból könnyen ború lehet.
A PÁLINKA TECHNOLÓGIAI HÁTTERE (A Józan ész és a természet törvényei)
A pálinkakészítés szellemi termék, ezért először mindig a pálinkát készítő ember fejében születik meg a jó pálinka. Készítése nagyon bonyolult és komplex folyamat. Mivel élő és intelligens anyagot dolgozunk fel, rengeteg variációs lehetőségünk van, ami mind kihat a végtermék minőségére.
Az összefüggések száma óriási, ennek jelenleg csak töredékét ismerjük.
Hogy mitől lesz egy pálinka jó, másabb mint a többi, azt csak sejteni lehet, de tudni biztosan nem.
Nagyon sok bátor ember nyilatkozik jelenleg a pálinkáról, anélkül, hogy összefüggéseiben látná a folyamatokat és a kihatást a végtermékre.
Ehhez egzakt, tudományosan reprodukálható eljárások és mérések szükségesek, amik alapján mérhető és összehasonlítható két folyamat, illetve ezek végterméke.
Alapvetően már az is eldöntendő és megválaszolandó kérdés, hogy melyek azok az alkotórészek, amik kihatnak a végtermékre.
Miden jó pálinka alapja a kiváló gyümölcs, mert csak ebből lehet esélyünk kiváló terméket teremteni.
Készítése kellő tudást, de még nagyobb alázatot kíván.
A PÁLINKA HELYE A VILÁGBAN
Valószínű, hogy ez lenne az Istenek itala.
Összehasonlítás más italokkal (tequila, vodka, whiskey, konyak, grappa)
(miből is készülnek ezek és hogyan?)
A pálinkát nem kell magyarázni és ideologizálni, meg kell kóstolni és emlékezni a gyümölcsre, mert ez alapvetően, természetesen és eredendően kiváló.
Ezért a belőle született terméknek is jónak illik lennie.
A PÁLINKA PIACA ÉS MARKETINGJE
Volt szerencsém megismerni más nemzetek italainak marketingjét, piaci kommunikációját.
Elismerem, bőven van mit tanulnunk.